EPC

 

Bij de verkoop of verhuur van een woning is het verplicht om een Energie Prestatie Certificaat of EPC-attest te hebben. Dit label toont het energieverbruik van de woning en moet je verplicht vermelden bij een advertentie op verkoopsites. Het EPC-certificaat is 10 jaar geldig.
Een goede EPC-score van je woning is vandaag een stevig verkoopsargument! Want het verhoogt de waarde van je woning. Een aantal belangrijke kenmerken van het certificaat op een rijtje:

  • Het  Energie Prestatie Certificaat (EPC) berekent op een gestandaardiseerde manier hoeveel energie per kubieke meter nodig is om de woning te verwarmen. Zo krijgt de koper een objectieve indicatie hoe energiezuinig (of energieverslindend) de woning is.
  • De EPC-score van vroeger werd in 2019 vervangen door een label: van A+ (groen, heel energiezuinig) tot F (rood, heel energieverslindend). Een nieuwbouw of een grondig gerenoveerde woning (met dakisolatie, spouwmuurisolatie, hoogisolerende ramen, nieuwe cv-ketel,..) scoort meestal vrij goed.
  • Na isolatiewerken, het plaatsen van nieuwe ramen of een cv-ketel kan het EPC-label van de woning een forse upgrade krijgen. In zo'n geval loont het de moeite om een nieuwe EPC-keuring aan te vragen, om de gestegen waarde van je woning te kunnen valoriseren!
  • Een EPC-certificaat is wettelijk verplicht bij elke verkoop of verhuur van een woning die wordt geadverteerd (er zijn boetes van 500 tot 5.000 euro bij niet-naleving). Het certificaat blijft 10 jaar geldig.
Vraag vandaag uw EPC nog aan via het algemeen nummer 0477377557 of per mail [email protected]